MEZELER

background

MENÜ

MEZELER

Samandağ Yakması ( Mezeron )

Acı Samandağ biberi, Antakya tuzlu yoğurt

Lakerda

Kırmızı soğan marmelatı, soğan köpüğü, limon ailoi sos, kapari meyve

Babagannuş ( Babamagnuş )

Közlenmiş patlıcan ve kapya biber, limon, sarımsak, zeytinyağı

Muhammara

Ekmek, ceviz, biber salçası, kimyon, kişniş

Mutabbel ( Fıstıklı / Acılı )

Közlenmiş patlıcan, sarımsak, süzme yoğurt, zeytinyağı

Zahter Salatası

Zahter kekiği, kırık Hatay zeytini, renkli biberler, kırmızı soğan

Fava

İç bakla, pancar, roka, zeytinyağı, kırmızı soğan turşusu

Ispanak Kökü

Zeytinyağ, limon, sarımsak, rende eski kaşar

Mor Havuçlu Pancar Yoğurtlama

Mor havuç, kırmızı pancar, tuzlu yoğurt sarımsak, pancar tuile

Akya Balığı Pastırma

Rezene salatası, kapari meyvesi

Humus

Çam fıstığı, maydanoz cips, zeytinyağı

Kaya Koruğu

Kapari, zeytinyağı, sarımsak, kuru domates

Bezirgani

Tuzlu yoğurt, közlenmiş kırmızı biber, ceviz, sarımsak, labne peyniri

Kuru Cacık

Süzme yoğurt, salatalık, sarımsak, nane, dereotu, yeşil elma, yoğurt cips

Levrek Marin

Hardal, portakal, limon, sarımsak

Pastırma Turşusu

Roka yaprakları, konkase domates, zeytinyağı

Ballı Patlıcan

Domates çektirme, patlıcan, bal

Deniz Börülcesi

Sarımsak, zeytinyağı, limon, kavrulmuş ceviz